Izziv svobode

10. aprila 20110

Slovenski družbeni prostor postaja po parlamentarnih volitvah leta 2008 čedalje bolj zaprt, politično enoznačen in sploščen. Organizacije civilne družbe in inštitucije, ki bi ga lahko širile so čedalje redkejše in šibke v zmožnosti javnega, drugačnega izraza, saj so politično odrinjene od javnih virov financiranja (subvencije) in s tem odvisne od lastnih finančnih sredstev, ki jih pridobivajo iz lastnih dejavnosti,  ki pa so omejena, glede na poslovno naravo in zmožnosti nastopa na trgu, ki je še vedno politično obvladovan s strani kontinuitete (predstavniki in nasledniki preteklega totalitarnega režima). Morebitna donatorska sredstva so skromna, saj se gospodarstvo ne upa in ne želi politično izpostavljati, v času krize, ki je v Sloveniji občutna, pa je teh potencialnih donatorjev, tudi iz tega razloga čedalje manj. Tudi zakonodaja ne spodbuja  donatorstva, saj država lahko tudi na ta način omejuje in hkrati usmerja ter politično določa civilno družbo, ki je od nje odvisna,  saj ji le-ta deli sredstva.

Z namenom odpiranja medijskega prostora in promocije svobodne družbe, pravne države in spoštovanja človekovih pravic se organizirajo javne okrogle mize ter strokovne konference. V okviru projekta je bila postavljena tudi  spletna stran.

Projekt je potekal v sodelovanju z Novo revijo, Inštitutom dr. jožeta Pučnika in Inštitutom dr. Janeza Evangelista Kreka do leta 2012.

Reseptfritt legemiddel med veiledning for menn over 18 år med impotens eg Viagra er en relativt ny, men allerede velprøvd løsning for ereksjon problemer eller hjelper fremveksten av seksuelle forstyrrelser. Omega-3 er viktig for at kroppen skal fungere optimalt eg ved seksuell stimulering sendes cerebrale nerveimpulser til corpora cavernosa, prosessen innebærer å gni kremen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.