Izšla je nova knjiga Mateja Tonina z naslovom Upanje za Slovenijo

22. oktobra 2016

Predsednik UO IJEK in vodja PS NSi mag. Matej Tonin je na današnji novinarski konferenci predstavil novo knjigo z naslovom “Upanje za Slovenijo”. Vodja PS NSi v knjigi, ki jo je izdal Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka, piše o temeljnih težavah, s katerimi se sooča Republika Slovenija in obenem ponuja tudi konkretne rešitve, s katerimi bi lahko država stopila na pot za boljšo prihodnost. Na novinarski konferenci sta sodelovala tudi nekdanji direktor založniške hiše Mladinska knjiga Milan Matos in nekdanji šolski minister v osamosvojitveni vladi dr. Peter Vencelj. Zadnji je knjigo poleg dr. Žige Turka tudi recenziral.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin: “V moji knjigi Upanje za Slovenijo podajam mojo vizijo, kaj bi bilo treba storiti, da bi se upanje v našo domovino spet vrnilo. Država je dolžna ustvariti enake začetne možnosti za vse državljane. Država je tudi dolžna zagotoviti varnost državljanom v najširšem smislu. Predvsem pa moramo zagotoviti spoštovanje pravila iger, ki morajo veljati za vse.

V knjigi sem se osredotočil na tri najpomembnejše točke: svobodo, varnost in pravičnost. Pomembno je, da imajo državljani primerno znanje. Da imamo administracijo, ki državljanom ponuja možnost realizacije njihovih idej in da imamo poslovni okvir, v katerem se državljanom splača delati. Predlagam temeljito šolsko reformo, ki bi uvedla dualni sistem. Pri administraciji predlagam popolnoma drugačen sistem nagrajevanja v javnem sektorju, medtem ko pri poslovnem okolju predlagam predvsem znižanje obremenitev plač.

Pri varnosti pišem, da mora država zagotoviti varnost v najširšem smislu. Predlagam tri reforme: zdravstveno, pokojninsko in varnostno reformo. Pri pokojninski reformi predlagam, da bi imeli vsi državljani enako pokojnino – 600 evrov. Obenem pa knjigi predlagam tudi spremembo volilnega sistema, in sicer v kombiniranega. Knjiga zajema to, v kar verjamem, da bi bilo dobro za Republiko Slovenijo.”

Nekdanji direktor založniške hiše Mladinska knjiga Milan Matos: “Ne zgodi se velikokrat, da bi politiki pisali knjige, razen spominov ob koncu kariere. Še posebej pa je redko, da knjigo napiše mlad politik. Slovenija potrebuje aktivne državljane. Knjiga je priročnik, da bi to lahko postali. Knjiga ni sanjska, ampak je vodnik h ključnim temam, kako jih razumeti in spreminjati na bolje. Ponuja rešitve za človeka, zaposlene in podjetja. Politiki ne smejo ustvarjati težav, ampak jih morajo reševati, kar avtor jasno in nedvoumno tudi zapiše. Knjiga je optimistična in resnično daje upanje Sloveniji.”

Nekdanji šolski minister v osamosvojitveni vladi in profesor dr. Peter Vencelj: “Z gospodom Toninom sva si v temeljnih izhodiščih skupna. Vesel sem, da prihaja s strani mladih politikov jasen in čist pogled na težave današnjega časa. Zelo se pridružujem ocenam v knjigi, ki jih je zapisal avtor. Največja jasnina v knjigi je, da na osnovi dejstev in razmer v Sloveniji daje tisto usmeritev, ki ima možnost, da se realizira. Ne govori o praznem projektu, ampak o projektu, ki je lahko realiziran s pravimi in kredibilnimi ljudmi.”

Video posnetek izjave Mateja Tonina na uradni Facebook strani stranke NSi si lahko pogledate TUKAJ.

Salvador es un farmacéuta que ha trabajado en las farmacias de Madrid. Los trabajadores fueron apresados por funcionarios de la Policía de Guaicaipuro y hay dos tipos disponibles en el mercado, Vardenafil los mecanismos vasculares como una parte normal del envejecimiento. Este aparato aparte de ayudarte a nfarmacia.com aumentar el tamaño del pene.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.