Nova knjiga Mateja Tonina: Upanje za Slovenijo

12. junija 2016

Izšla nova knjiga predsednika UO IJEK in vodja poslanske skupine NSi Mateja Tonina z naslovom Upanje za Slovenijo. V njej avtor tematizira osrednja slovenska družbena, gospodarska in politična vprašanja ter hkrati predlaga konkretne rešitve za bolj svobodno, varno in pravično Slovenijo.

V nadaljevanju objavljamo še recenziji omenjene knjige:

dr. Žiga Turk, profesor in nekdanji minister

“Knjiga obravnava vsa ključna slovenska politična vprašanja: volilni sistem, pravno državo, gospodarsko okolje, družinsko politiko, socialno državo, zdravstvo, ne nazadnje tudi slovenske delitve. Analize so zrele in strokovno utemeljene. Rešitve za Slovenijo z mladostno zagnanostjo in ščepcem politične romantike Tonin išče v večanju svobode. Ta pa ni brezbožno absolutna, ampak usklajena s tradicionalnim vrednotami slovenskega človeka. Tako jasna in celovita stališča se izjemoma pojavijo v volilnih programih strank, nismo pa jih vajeni od posamičnih politikov. S to knjigo Tonin viša standarde političnih razprav in vrača pozornost političnega prostora na tiste teme, ki so v svojem bistvu edine res politične in o katerih bi v družbi morala potekati razprava”

dr. Peter Vencelj, profesor in minister v Demosovi vladi

“Četrt stoletja mineva, odkar smo Slovenci dobili svojo državo. To je eden najpomembnejših dogodkov v naši zgodovini. V knjigi se avtor sprašuje, kakšna je ta država danes. Kot poslanec se sooča s številnimi družbenimi in političnimi problemi. Te obravnava v knjigi v treh delih: svoboda (znanje, administracija, poslovni okvir), varnost (družina, država, domovina) in pravičnost (sodstvo, volilni sistem, javne finance). To naredi z jasno besedo, argumentirano in strpno. Človek je bitje treh razsežnosti: materialne, duševne in duhovne. Zato je naša skupna skrb ustvariti materialno in kulturno bogato družbo. Zavedati se moramo, da je država v službi državljanov. Bog blagoslavljaj Slovenijo!”

Knjigo lahko kupite pri Inštitutu dr. Janeza Evangelista Kreka (kontakt: tajnistvo@ijek.si), cena je 10 evrov.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.