Izobraževanje članic Ženske zveze NSi: Ženske v politiki znamo in zmoremo

29. oktobra 2018

Zadnji oktobrski konec tedna je Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka v sodelovanju z Žensko zvezo NSi (ŽZ NSi) in nemško fundacijo Konrad Adenauer na Bledu organizirala izobraževanje svojih članic. Petek popoldne je bil namenjen pogovoru in deljenju izkušenj. 25 udeleženk je najprej prisluhnilo pogovoru s poslanko Ljudmilo Novak, ki je povedala, da se pot aktivne političarke prične z aktivnostmi v kraju, z delom na prepoznavnosti, z zavzetim učenjem ter premagovanjem predsodkov, da ženske ne znamo in ne zmoremo.

Moderatorka Mojca Sojar, podpredsednica ŽZ, je podobna vprašanja naslovila tudi na udeleženke okrogle mize Ivo Dimic, predsednico ŽZ NSi, Alenko Jeraj, bivšo predsednico ŽO SDS in Mojco Kucler Dolinar, bivšo predsednico ŽZ NSi, ki so spregovorile o svojih začetkih, podpori družine, dogodkih, ki so jih aktivirali ter o sodelovanju ženskih organizacij pomladnih strank, o pomenu spolnih kvot in o odnosu javnosti do političark. Saša Veronik, učitelj bontona in someljé, je nato med večerjo nazorno in z anekdotami poučil udeleženke, kako se morajo vesti pri mizi.

Pred sobotno delavnico o obvladovanju stresa je glavni tajnik Robert Ilc povedal vse aktualne podatke o kampanji pred lokalnimi volitvami. Sledila je delavnica z fizioterapevtko Marjeto Krejči – Hrastar, Brain Gym in BBA inštruktorico, ki je predstavila refleksne odzive človeškega organizma na stres ter vaje, gibe, s katerimi čustvene in vedenjske odzive nanj umirimo, zaustavimo.

Fotogalerijo si lahko ogledate na FB profilu.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.