Evropski center za delavska vprašanja na Otočcu o strukturnih spremembah na trgu dela

9. novembra 2015

Inštitut Janeza Evangelista Kreka (IJEK), Združenje delavcev NSi, in Socialna akademija pod okriljem Evropskega centra za delavska vprašanja (EZA) so na dvodnevnem mednarodnem seminarju, ki je med 6. in 7. novembrom potekal na Otočcu, iskali odgovore na strukturne spremembe na trgu dela. Poudarek je bil zlasti na izzivih za mlade in izobraževalne sisteme.

Prisotni so seminar pričeli praktično, z obiskom dijaškega podjetja na Srednji ekonomski šoli v Novem mestu in Podjetniškega inkubatorja Podbreznik v Novem mestu. Oba obiska sta udeležence navdušila in pokazala, da obstajajo primeri dobre prakse usposabljanja mladih za podjetništvo. Takšni mladi bodo na trgu dela gotovo v veliki prednosti, saj se naučijo veščin, ki pomagajo odgovoriti na dejanske potrebe zaposlovalcev ter postaviti tudi svoje karierne cilje.

Petkov popoldan in večer je bil namenjen seznanjanju s konkretnimi rezultati Jamstva za mlade ter sorodnih ukrepov in primeri projektov civilne družbe, s katerimi pomagajo mladim znajti se na trgu dela in predvsem čim hitreje najti zaposlitev. Sobotno dopoldne pa je odprl državni sekretar Peter Pogačar, ki je v zanimivem prispevku nanizal nekaj izzivov s katerimi se trg dela v Sloveniji že sooča in napovedi gibanj na trgu dela.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.