IJEK skupaj z nemško fundacijo KAS o izzivih žensk v politiki

4. novembra 2016

Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka je v sodelovanju z nemško fundacijo Konrad Adenauer in Glavnim tajništvom NSi organiziral izobraževalno delavnico z naslovom “Ženske v politiki”. V petek popoldne je zbrane pozdravila tudi predsednica Ženske zveze NSi Mojca Kucler Dolinar.

Delavnica, katere se je udeležilo 25 članic Nove Slovenije, je bila razdeljena v štiri sklope. Uvodoma so udeleženske skupaj s Heliodorjem Cvetkom, univ. dipl. psih., iskale odgovore kako z obvladovanjem stresa in ustrezno komunikacijo do boljše samopodobe.

Z glavnim tajnikom NSi Robertom Ilcem so udeleženke v nadaljevanju spregovorile o pozicioniranju žensk v stranki, s članico IO NSi in direktorico občinske uprave MO Novo mesto dr. Vido Čadonič Špelič pa so udeleženke iskale odgovore na vprašanje, kako biti ženska v politiki na lokalnem, kot tudi na nacionalnem nivoju. Kot zadnja izmed predavateljev pa je nastopila izvršna direktorica Združenja Manager mag. Sonja Šmuc, ki je spregovorila o preprekah žensk na njihovi karierni poti.

Izobraževalna delavnica Ženske v politiki je potekala med 2. in 3. decembrom v Dobrni.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.