Ž. Turk in L. Novak na okrogli mizi Svoboda staršev in družbe v luči sprememb ZZZDR (VIDEO)

18. decembra 2015

Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka (IJEK) in spletni portal Časnik.si sta v sodelovanju s civilno pobudo Spoštovanje različnih priredila okroglo mizo z naslovom Svoboda staršev in družbe v luči sprememb zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki je bila v sredo, 16. decembra 2015 v prostorih Slovenskega svetovnega kongresa. Na okrogli mizi, ki jo je moderiral Rok Prešern, sta sodelovala Žiga Turk in Ljudmila Novak (zaradi opravičene odsotnosti Luke Lisjaka Gabrijelčiča).

Žiga Turk je na okrogli mizi med drugim povedal, da je predlagateljici sprememb ZZZDR Združeni levici cilj demontaža urejenih rešitev, pri čemer se poslužujejo populizma, pihanja na dušo javnosti, da naj bo v moderna. Zagovorniki novele zakona pravijo, da ta prinaša svoboda, a to kar se dogaja v kampanji, je po mnenju Turka zaničevanje vsakogar, ki podvomi v argumente ‘za’. Izpostavil je norčevanje iz Norme Korošec, nastopajoče na soočenju s TV SLO, ki je po njegovo preseglo vse meje okusa. Norčujejo se tisti, ki ves čas govorijo, kako so strpni, ki so ‘za ljubezen’. Sramotenje te študentke je njihov pravi obraz, je zaključil Turk.

Ljudmila Novak je prepričana, da SMC ni odigrala odgovorne vloge, ko je vloženo novelo ZL podprla. Sprašuje pa se, zakaj se sedaj tako negativno obravnava tiste, ki so proti. Kritična je bila do TV Slovenija, ki je pripravilo soočenje, katero ni služilo svojemu namenu, saj je bilo število udeležencev absolutno preveliko. Opaža, da je veliko medijev pristranskih. Mestna občina Ljubljana pa je pri podpori sprememb najbolj agresivna. Na fakultetah je veliko reklame ‘za’, drug stran te možnosti nima.

Časnik.si

Video v produkciji Socialne akademije.

 

 

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.