Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka postal član CES

8. maja 2013

Inštitut je na današnji seji Generalne skupščine Centra za evropske študije – CES (Centre for European Studies) v Bruslju, ki se jo je udeležil direktor inštituta Rok Prešern, soglasno postal polnopraven član te imenitne družine političnih institucij in fundacij. CES se po raziskavi “2012 Global Go To Think Tank Report and Policy Advice”, ki jo je opravila University of Pennsylvania, po pomembnosti uvršča na 31. mesto med vsemi “možganskimi trusti” na svetu (CES Ranks High in 2012 Global Think Tank Report). CES trenutno združuje 26 organizacij članic iz 22 držav članic Evropske unije. Inštitut je tudi član Evropske mreže političnih fundacij – ENoP (European Network of Political Foundations) in Evropske mreže političnih fundacij in inštitutov – EPPFI (European Political Party Foundations and Institutes) v okviru Mednarodnega republikanskega inštituta – IRI (International Republican Institute).

CES deluje kot vseevropska platforma za člane fundacije, posameznike in možganske truste iz vse Evrope, ki si delijo temeljne vrednote Evropske ljudske stranke. S tesnim sodelovanjem vseh si prizadevajo najprej prispevati k ozaveščanju javnosti in vseh evropskih državljanov o Evropski uniji. Drugič, prizadevajo si, da bi pomagali nosilcem odločanja in mnenjskim voditeljem oblikovati nove in učinkovite možnosti politike. Skupaj s svojimi člani, CES vsako leto organizira več kot 100 aktivnosti po vsej Evropi, od publikacij, raziskovalnih projektov, konferenc, usposabljanj in drugih dogodkov. Več o CES na tej povezavi.

Sprejem inštituta v CES pomeni na eni strani priznanje za dosedanje delo inštituta in hkrati kaže na velik potencial, ki ga bomo tudi s pomočjo CES-a razvijali še naprej.

LOKACIJAKje se nahajamo?
Dvorakova 11a, 1000 Ljubljana
https://www.ijek.si/wp-content/uploads/2020/05/SLOmaps-01.png
SPREMLJAJTE NASSocialna omrežja
Aktivnosti inštituta lahko spremljate preko različnih socialnih omrežij.